top of page

Over Veris

Veris Bouwmaterialengroep BV is de serviceorganisatie van haar 24 aandeelhouders die samen ruim 125 vestigingen onder de formulenamen Bouwcenter, Bouwpunt en Stiho exploiteren.
De kernfuncties van Veris zijn het verzorgen van de inkoop, logistiek, centrale facturering, automatisering, marketing en formuleontwikkeling. De 24 aandeelhouders zijn allen familiebedrijven met als kerntaak de handel in hout en bouwmaterialen, waarbij velen ook een showroom exploiteren voor de verkoop van tegels, sanitair en keukens. En dit op meer dan 120 locaties in Nederland en België. Daarmee is Veris Bouwmaterialengroep BV de grootste groep van hout- en bouwmaterialenhandelaren van Nederland en België.

Inkoop

Met de belangrijkste leveranciers van A-merken in de ruwbouw- en afbouwindustrie worden jaarafspraken gemaakt. Op productniveau worden centrale volumecontracten afgesloten.

 

 

Centrale facturering

Voor al haar contractleveranciers verzorgt Veris de centrale facturering. Voor de leveranciers een garantie dat alle facturen binnen de afgesproken termijn worden voldaan en voor de aangesloten bedrijven een verlichting van hun administratieve organisatie.

 

 

Automatisering en artikelbeheer

Vanaf 2014 wordt een centraal ERP-systeem voor alle aangesloten bedrijven uitgerold. Hiermee beschikken alle aangesloten bedrijven over een modern automatiseringssysteem waarmee efficiënt kan worden samengewerkt en tegelijk de ICT-kosten laag worden gehouden.


Het Veris Competence Center zorgt voor de beste praktische inrichting zodat de bedrijfsprocessen optimaal worden ondersteund. Cruciaal hierbij is de centrale uitvoering van het artikelbeheer door Veris Bouwmaterialengroep. Hiermee beschikken aangesloten bedrijven altijd over een actueel artikelbestand met de juiste prijzen en condities.

 

 

Logistieke kracht

Een van de belangrijkste pijlers van het succes van Veris is de gezamenlijke logistieke kracht. Dankzij het eigen logistiek centrum, het Veris Logistiek Centrum (VLC) in Echt, het Veris Logistiek Centrum (VLC) in Deventer en een efficiënt distributiesysteem staat iedere vestiging garant voor een goede en snelle logistieke afhandeling van hun orders. Het VLC is met meer dan 27.000 m² opslagruimte een onmisbare schakel tussen de leveranciers en de magazijnen van de Bouwcenter-, Bouwpunt- en Stiho-vestigingen.


Daarom hoeven artikelen met een lage omloopsnelheid, maar ook zeer specialistische artikelen, geen kostbare ruimte in de magazijnen van de aangesloten bedrijven in beslag te nemen. De vestigingen beschikken via het VLC altijd over een zeer breed assortiment.
Vanuit het VLC is een intensieve distributieservice beschikbaar waarmee artikelen bijna dagelijks op vaste tijden bij de vestigingen worden afgeleverd.

 

 

EURO-MAT

Veris Bouwmaterialengroep B.V. is lid van EURO-MAT. EURO-MAT is een Europees samenwerkingsverband van bouwmaterialengroothandelaren. De organisatie bestaat sinds 1989 en heeft vandaag de dag een toonaangevende aanwezigheid in 20 Europese landen. EURO-MAT realiseert, met een portfolio van 19 aandeelhouders en meer dan 7.650 verkooppunten, een jaarlijkse omzet van 33 miljard euro.

 

bottom of page